Tato káva ja dobře známé pro své tělo a kyselost. Djimmah se pěstuje v oblastech Illubabor a Kaffa v Etiopii v nadmořských výškách od 1300 do 1500 metrů nad mořem v největší spádové oblasti v Etiopii, což je oblast, která ročně produkuje a vyváží asi 60 000 tun kávy. Djimmah se také nazývá Jimma Coffee. Jedinečná káva, která je považována za chuťově nejbližší odrůdě původní divoké rostliny. To je ideální klima a rostliny jsou dobře chráněny většími lesními stromy, které poskytují stín před poledním sluncem a zachovávají vlhkost v půdě.Káva z Etiopie je známá pro svou jasně ovocnou a květinovou chuť. Tyto kávy mají typicky vyšší kyselost, lehké až střední tělo a komplexní chuťové tóny.Etiopský Djimmah je suchá káva .
Suchý proces, známý také jako nepraná nebo přírodní káva, je nejstarším způsobem zpracování kávy. Celá třešeň po sklizni se nejprve očistí a poté se umístí na slunci, aby uschla na stolech nebo v tenkých vrstvách na terasách.