Káva Arabica

Káva Arabica je nejznámější a nejrozšířenější druh kávovníku, z jehož zrn se vyrábí většina kvalitní kávy na světě. Když někdo řekne "káva arabika", většinou tím myslí kávu s jemnou, komplexní a aromatickou chutí. Je oblíbená u kávových znalců i v kavárnách po celém světě. Oproti druhému nejrozšířenějšímu druhu - káva robusta - je káva Arabica náročnější na pěstování, náchylnější na škůdce a choroby

Filtrace
Cena
(0)
(0)
(0)
(0)
(0)
(0)
(0)
(0)
(0)
(0)
(0)
(0)
(0)
(0)
(0)
(0)
(0)
(0)
(0)
(0)
Filtr
Země původu Hmotnost
(18)
(3)
(3)
(6)
(3)
(3)
(6)
(3)
(4)
(3)
(3)
(3)
(3)
(3)
(3)
(1)
(22)
(21)
Brasil Carmo de Minas
250 Kč s DPH
500g
1000g
Brasil Fazenda Lagoa
250 Kč s DPH
500g
1000g
Brasil Fazenda Rainforest
250 Kč s DPH
500g
1000g
Brasil Pergamino Sul de Minas
250 Kč s DPH
500g
1000g
Brasil Pico Mirante
270 Kč s DPH
500g
1000g
Brasil Santos
230 Kč s DPH
500g
1000g
Burundi
270 Kč s DPH
500g
1000g
Colombia Bucaramanga - plechová dóza
205 Kč s DPH
250g
Colombie Excelso-Huila
285 Kč s DPH
500g
1000g
Costa Rica La Pastora Tarrazu
270 Kč s DPH
500g
1000g
Ecuador
255 Kč s DPH
500g
1000g
Ethiopia Sidamo
265 Kč s DPH
500g
1000g
Ethiopia Yirgacheffe
265 Kč s DPH
500g
1000g
Guatemala Tres Maria SHG
260 Kč s DPH
500g
1000g
Honduras SHG
260 Kč s DPH
500g
1000g
Indonesia Bali
270 Kč s DPH
500g
1000g
Indonesia Java Jampit
260 Kč s DPH
500g
1000g
Kenya AA
290 Kč s DPH
500g
1000g
Mexico Altura SHG
245 Kč s DPH
500g
1000g
Nicaragua SHG
240 Kč s DPH
500g
1000g
Panama Don Pepe SHG
245 Kč s DPH
500g
1000g
Peru
250 Kč s DPH
500g
1000g
Tanzania AA
250 Kč s DPH
500g
1000g

Kde se Káva Arabica pěstuje?

Káva Arabica se pěstuje ve většině "kávových zemí", nejvýznamnější producenti jsou:

  • Brazílie - největší producent Arabiky na světě
  • Kolumbie, Etiopie, Guatemala, Kostarika, Keňa, Peru
  • v některých zemích (např. Vietnam) převažuje spíše Robusta, ale Arabika se pěstuje také

Základní informace o kávě Arabica:

  • Původ: Etiopie (divoce roste dodnes)
  • Chuťový profil: jemnější, ovocitější, sladší, může mít tóny ovoce, květin, čokolády nebo karamelu
  • Obsah kofeinu: nižší než u robusty (1,2 - 1,7 %)
  • Tvar zrna: protáhlé, mírně zakřivené se žlábkem
  • Podmínky pro pěstování:
    • vyšší nadmořská výška (800–2 200 m n.m.)
    • stabilní klima (ideálně 15–24 °C)

Srovnání: Káva Arabica vs. Robusta

Vlastnost Káva Arabica Káva Robusta
Chuť jemná, komplexní, sladká hořká, zemité tóny
Cena vyšší nižší
Obsah kofeinu nižší vyšší
Pěstování náročnější odolnější odrůda
Kvalita vyšší nižší

 

Podívejte se na výrobky seřazené podle ceny od nejlevnějších v kategorii Nejlevnější Káva Arabica.

Hledáte-li novinky v této kategorii, nejlépe je naleznete pomocí Nejnovější Káva Arabica.

Produkty seřazené podle abecedy pro Vaši dobrou orientaci v sortimentu naleznete v Káva Arabica abecedně.